KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se prenesejo na napravo posameznika ob njegovem obisku spletne strani ter omogočajo prepoznavo posameznikove naprave, zapomnijo pa si tudi njegove nastavitve ali pretekle aktivnosti na spletnem mestu.

PODATKI O UPRAVLJAVCU SPLETNEGA MESTA

Tiskarna Novo mesto, d.o.o.
Vavpotičeva ulica 19
8000 Novo mesto
Matična številka: 5015286000
Davčna številka: SI42889057
Telefonska številka: +386 7 391 71 00
e-naslov: info@t-nm.si

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Spletno mesto www.t-nm.si uporablja naslednje piškotke:

  1. Nujni piškotki

Nujni piškotki so piškotki, brez katerih posamezniku ne moremo nuditi storitev informacijske družbe, t.j. prodaje blaga. Nujni piškotki omogočajo osnovne funkcije in so bistveni za pravilno delovanje spletnega mesta. Nujnih piškotkov ni mogoče izključiti.

Ime piškotka

Izvor

Namen piškotka

Trajanje

Tip

XSFR-TOKEN

CMS

Preprečevanje napadov s ponarejanjem medspletnih mest (angl. Cross-Site Request Forgery). Pri takšnih napadih napadalec izkoristi zaupanje spletnega mesta v brskalnik uporabnika in pošlje nepooblaščene ukaze z uporabo poverilnic, kot so piškotki seje, ki jih spletno mesto zaupa,.

1 dan

lastni

laravel_cookie_consent

CMS

Piškotek, ki zapiše strinjanje s piškotki na spletni strani.

35 dni

lastni

ph_phc_...

 

Piškotek za pisavo Font Awesome. Zapisuje, kolikokrat so se njihove ikone pojavile na spletni strani oziroma za potrebe njihovih ikon.

1 leto

https://fontawesome.com/

rememberMe

 

Shranjuje podatke za administracijo.

 

lastni

tiskarna_novo_mesto_

 

Zapomni si, kje je obiskovalec trenutno na spletni strani.

 

lastni

 

  1. Analitični piškotki

Analitični piškotki anonimno beležijo informacije o uporabi spletnega mesta in na podlagi teh informacij pomagajo izboljšati uporabniško izkušnjo.

Ime piškotka

Izvor

Namen piškotka

Trajanje

Tip

_ga

Google Analytics

Povezan z Google Analytics, ki je orodje za analizo spletnih strani, in se uporablja za sledenje in poročanje o prometu na spletni strani.

1 leto

lastni

ar_debug

Google Analytics

Piškotek namenjen »razhroščevanju« (ang. debugging) ali analitične namene.

24 ur

lastni

 

  1. Oglaševalski piškotki

Oglaševalski piškotki anonimno beležijo podatke o vaših obiskih spletnih strani, s pomočjo katerih vam oglaševalci prikazujejo oglase, ki so ustreznejši in zanimivejši za vas.

Spletno mesto www.t-nm.si oglaševalskih piškotkov ne uporablja.

NADZOR NAD PIŠKOTKI

Obiskovalec spletne strani se lahko samostojno odloči ali želi onemogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve lahko nadzira in spreminja v svojem spletnem brskalniku. Informacijo o nastavitvah za piškotke so na voljo na naslednji povezavah:

VELJAVNOST POLITIKE PIŠKOTKOV

Politiko piškotkov spletnega mesta www.t-nm.si je sprejel generalni direktor družbe Tiskarna Novo mesto, d.o.o. in velja od 1. junija 2024 dalje.