Precizno narejen izdelek v naši tiskarni ni naključje. Vsak projekt sledi strogo nadzorovanemu procesu,ki iz osnutka in ideje pripelje do dovršenega izdelka, ki navduši vsakega naročnika.

RAČUNALNIŠKA PRIPRAVA

S pomočjo grafičnih programov najprej kreiramo elektronsko montažo, iz katere v nadaljevanju izdelamo ploščo CTP (computer to plate). Odstope v datotekah odkrivamo s programom Pixel Proof, ki preveri datoteke pred izdelavo plošč.

Izdelava plošč CTP temelji na digitalnem termalnem načinu osvetljevanja plošč. Celotni proces je podprt z RIP-om (raster image processor), s katerim dosežemo primerno obdelavo in pripravo datotek.

Ustreznost in ponovljivost (in s tem kakovost) tiskovine zagotavljamo z brezkemijskim procesom obdelave plošč CTP in standardizirano kontrolo RTV (rastersko-tonske vrednosti).

REZANJE IN ZGIBANJE NAVODIL

Po tisku obrezujemo navodila na različne formate, ki jih v nadaljevanju zgibamo vzdolžno in prečno glede na predpisano dimenzijo. Za zgibana navodila uporabljamo predvsem papir gramature od 40g/m2 do 70g/m2.

Za razrez in obrez navodil uporabljamo rezalne stroje Polar, za zgibanje tiskovin pa zgibalne stroje Mathias Bauerle.

Za zgibano-zlepljena navodila z večkratnimi vzporednimi in križnimi zgibi, ki se na koncu zlepijo na dveh točkah (zaradi ohranitve končne forme), uporabljamo papir gramature 40 g/m2 . Zgibamo navodila večjega formata do max. 510x1010 mm. Za zgibano-lepljena navodila uporabljamo stroje GUK.

TISK

Tisk izvajamo z offset tehnologijo, ki slovi po kakovostnem tisku. Tiskovino zaščitimo z vodno disperzijskim lakom (mat, sijaj, visoki sijaj), ki ga na tiskovino lahko nanesemo tudi le delno. Razpolagamo z najsodobnejšo tehnologijo Inpress, ki zagotavlja barvni nadzor in preprečuje barvno nihanje med procesom tiska.

V procesu tiska uporabljamo najsodobnejše tiskarske stroje formata B2 in B1 nemškega proizvajalca Heidelberg. Tiskarski stroji nam omogočajo tiskanje v črno-beli in barvni tehniki na materiale gramature od 40 g/m2 do 500 g/m2.

Zaradi standardiziranega procesa proizvodnje in visoke ravni kakovosti lahko uresničimo pričakovanja najzahtevnejših kupcev.

IZSEKOVANJE IN LEPLJENJE ZLOŽENK

Po tisku kartonskih pol izvajamo žlebljenje in izsekovanje na izsekovalnih strojih, po potrebi pa tudi narezovanje, perforiranje in reliefni tisk.

Zloženke zlepimo (enotočkovno ali večtočkovno) na lepilnih strojih in po potrebi vtisnemo Braillovo pisavo.
Pri lepljenju zloženk uporabljamo najsodobnejše lepilne linije z vgrajenimi kontrolami za prepoznavanje in izločanje nepravilnih izdelkov, kar zagotavlja najvišjo stopnjo kakovosti.

Izsekovanje in lepljenje izvajamo na strojih formata B2 in B1 priznanega švicarskega proizvajalca Bobst in nemškega proizvajalca Heidelberg.